Soepel Dier

Manuele therapie voor paard en hond: osteopathie, chiropractie, acupunctuur, dry needling.

NA DE BEHANDELING

Omdat een behandeling een behoorlijke impact op het paardenlichaam kan hebben wordt er meestal een week rust geadviseerd na de behandeling. Tijdens die week is onbelaste beweging zoals weidegang optimaal, deze beweging helpt het paard zijn nieuwe balans te vinden. Is weidegang niet mogelijk dan zijn vrije beweging in een paddock en stappen aan de hand mogelijke alternatieven. Zijn er weinig problemen gevonden dan kan een kortere rustperiode voldoende zijn. Bij ernstige (rug)problemen kan het verstandig zijn de rug langere tijd niet te belasten maar eerst revaliderende training te doen aan de hand, lange teugel of longe.
Na de rustperiode mag het paard weer rustig opgepakt worden met ontspannende arbeid. Plan dus geen behandeling vlak voor een wedstrijd!

Na de behandeling krijgt u per mail een evaluatie van de bevindingen. Ook krijgt u dan meestal een aantal "fitness-oefeningen" die specifiek geschikt zijn voor het betreffende paard. Deze oefeningen blijken in de praktijk zeer effectief te zijn in het soepel houden van het paard.

De reactie op een behandeling kan per paard verschillend zijn. Sommige paarden laten direct na de behandeling verbetering zien, andere hebben meer tijd nodig en er zijn ook paarden die aanvankelijk verslechteren. Een behandeling kan doorwerken tot 6 weken na behandeling. Na die periode kan beoordeeld worden of meer behandelingen nodig of wenselijk zijn.