Soepel Dier

Manuele therapie voor paard en hond: osteopathie, chiropractie, acupunctuur, dry needling.

BEHANDELING PAARD

Voor de behandeling van een paard is het belangrijk dat het dier schoon en droog is. Het paard mag de dag van de behandeling niet hebben gewerkt. Ook moet er een droge plek beschikbaar zijn om het dier te behandelen.

Osteopatische technieken zijn op vrijwel alle lichaamsdelen goed uit te voeren.

Voor de meeste chiropractische manipulaties maak ik gebruik van een groot blok om op te staan. De meeste paarden accepteren dit goed maar er is wel genoeg ruimte en een stabiele bodem nodig om het blok te kunnen plaatsen.

Dry needling en acupunctuur worden uitsluitend toegepast als er een verharde ondergrond beschikbaar is. Uit veiligheidsoverwegingen kan deze behandeling niet in de stal plaatsvinden. Als er een naald op de grond valt is deze vrijwel niet meer terug te vinden in het strooisel.

Bij de behandeling van paarden maak ik gebruik van een combinatie van bovenstaande technieken en soms de LASER. Welke technieken er gebruikt worden is afhankelijk van het soort letsel, het paard (een paard met een naaldenfobie ga ik bij voorkeur niet plagen met een dry needling behandeling) en de werkomstandigheden.