Soepel Dier

Manuele therapie voor paard en hond: osteopathie, chiropractie, acupunctuur, dry needling.

OVER MIJ

Mijn naam is Ricette van Ooijen en ik ben in het bezit van vier paarden; drie KWPN-ers en een Lusitano. Ik heb een paar paarden naar de Z-dressuur gereden en maak graag buitenritten. Af en toe een sprongetje vind ik ook leuk, mits het niet te hoog wordt. Daarnaast heb ik drie Border Terriërs waar ik wat behendigheid mee doe. Een kat, twee landgeiten en een aantal kippen completeren het geheel.

In 1997 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Destijds werd in de opleiding tot dierenarts nog weinig aandacht besteed aan rugproblemen en aanvullende therapieën voor dieren. Door mijn werk als dierenarts en mijn honden- en paardenhobby ontstond een groeiende interesse om wat te leren over aanvullende behandelmethoden buiten de reguliere diergeneeskunde. Dit heeft ertoe geleid dat ik de 3-jarige opleiding osteopathie voor dieren bij de ICREO ben gaan volgen. Deze opleiding heeft me de mogelijkheid gegeven de diergeneeskunde vanuit een heel ander perspectief te zien en ik heb dat als zeer waardevol ervaren. 

Omdat ik gefascineerd was geraakt door de mogelijkheden van manuele therapie bij dieren heb ik na mijn osteopathie opleiding een nascholing aanvullende manuele therapieën gevolgd bij de healthcare-academy. Met de afronding van de opleiding tot veterinair chiropractor (Backbone-IVCA) heb ik nog meer technieken tot mijn beschikking gekregen om dieren met bewegingsbeperkingen te behandelen. In 2017 heb ik de opleiding tot veterinair acupuncturist afgerond (IVAS). Gezien de enorme ontwikkelingen op het vakgebied van de manuele therapieën voor dieren zullen er zeker nog meer nascholingen volgen.